Afstudeeropdracht: Cloud Computing
Afstudeeropdracht: Cloud Computing

(Afstudeeropdracht voor alle studies)

Bedrijfsinformatie
Togetr is een dynamisch hightech bedrijf gevestigd in Veenendaal. Togetr biedt krachtige innovatieve oplossingen voor de industrie, gebouwd op basis van een low-code, model gedreven architectuur. Slimme applicaties, een krachtige functionele en technische architectuur en de ondersteuning van vergaande robotisering in de industrie maken Togetr – nationaal en internationaal – vernieuwend en differentiërend. Kernwoorden zijn: model gestuurde -low code- software ontwikkeling, massa maatwerk, dynamische workflows, Big Data en ketenoptimalisatie. Prominente klanten uit de Nederlandse Industrie -Valk Welding, Mitsubishi, 247TailorSteel, NTS Group, Altrex, Safan Darley, Euroma en de Best Fresh Group geven hun digitale transformatie -in samenwerking met Togetr- succesvol vorm.

Opdrachtgever:
Togetr
Lunet 6B
3905 NW Veenendaal
T. 0318-701016
Email: info@togetr.nl

Bedrijfsbegeleider: Theo Hoogendoorn

TOGETR BENEFITS
1. Model driven development
Flexibility of solution
2. Dynamic Workflows
Management of work & task
3. Integrate machine data (IoT)
Use machine data to book progress and analytics.
5. Business Intelligence
Data to information
6. Personal User Interaction
Provide personal UX.

 

Probleem

Aanleiding & Context
Cloud computing het leveren van computing services (servers, opslag, databases, netwerk functies, software, analysefuncties, intelligentie en meer) via internet ('de cloud') waarmee Togetr klanten een snellere innovatie, flexibele resources en schaalvoordelen krijgt. Klanten betalen doorgaans alleen voor de cloud services die worden gebruikt, de infrastructuur efficiënter draait.

Kosten
Cloudcomputing elimineert de noodzaak om kosten te maken voor de aanschaf van hardware en software en voor het opzetten en beheren van eigen on-site datacenters (rekken met servers, de elektriciteit die dag en nacht nodig is voor stroomvoorziening en koeling, en de IT-experts die de infrastructuur moeten beheren). Dat loopt snel in de papieren.

Productiviteit
On-site datacenters vereisen veel rekken en veel gestapel, hardware die moet worden ingesteld, softwarepatches die moeten worden geïnstalleerd en andere tijdrovende taken die met het beheer van IT zijn gemoeid. Cloudcomputing maakt veel van deze taken overbodig, zodat IT-teams hun tijd kunnen besteden aan het bereiken van belangrijkere bedrijfsdoelstellingen.

Snelheid
De meeste cloudcomputingservices worden als self-service op aanvraag geleverd. Daardoor kunnen zelfs grote aantallen computerbronnen in enkele minuten worden ingericht, en meestal kan dat via een paar muisklikken. Dit alles biedt bedrijven veel flexibiliteit en zorgt voor minder druk tijdens het plannen van capaciteit.

Beveiliging
Veel cloudproviders bieden een uitgebreide serie beleidsregels, technologieën en regelingen die uw algehele beveiligingspostuur versterken. Zo worden gegevens, apps en infrastructuur beschermd tegen potentiële bedreigingen.

Prestaties
De omvangrijkste cloudcomputingservices worden op een wereldwijd netwerk van beveiligde datacenters uitgevoerd. Ze worden regelmatig bijgewerkt naar de laatste nieuwe generatie, snelle en efficiënte computinghardware. Dit heeft diverse voordelen in vergelijking met de noodzaak tot het hebben van een enkel bedrijfsdatacenter, waaronder een verminderde netwerklatentie voor toepassingen en grotere schaalvoordelen.

Vraagstelling
Analyseer het ICT landschap van de strategische Togetr klanten en stel de prijs prestatie ratio’s vast.
Ontwerp en implementeer een effectieve deployment route voor de Togetr applicaties gebruik makend van bestaande Cloud omgevingen (Amazon / Azure).


Voorlopige opdracht
De bedoeling is de cloud-deployment voorbeeld te realiseren.

De volgende vragen / aspecten zijn belangrijk:
1. Analyseer prijs / prestatie van het ICT landschap bij 3 strategische klanten van Togetr
2. Migreer een van de klanten naar een Cloudomgeving (Azure / Amazon)
3. Adviseer & Togetr om uitleveringen en testen te automatisch te kunnen uitvoeren.
4. Adviseer en implementeer verbeteringen in het de deployment processen van Togetr.
5. Implementeer een dashboard om klant installaties te kunnen monitoren.

Technologie
Gedurende het project wordt de Togetr low-code model gedreven ontwikkelomgeving gebruikt. Voor de front-end maken we gebruik van de React library.


Terug naar de vacaturebank