Studievereniging A–Eskwadraat

Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • vr 23 feb 2024, 13:00
  spelletjesmiddag

  Neem-je-eigen-spel-mee-dag
  vrijdag 23 februari, bbg 065

  Ook uitgekeken op de spellen die in de kamer staan. Neem dan je eigen spellen mee naar deze spellenmiddag. Dit levert je zelf punten voor het grootspellenspel op.

  deze spellenmiddag gaat ook extra lang duren we beginnen al om 1 uur! Dus kom vooral gezellig langs.


  Tot vrijdag

 • vr 23 feb 2024, 20:00
  MasterCie: Bowlen

  Kom mee bowlen met de MasterCie!

 • ma 26 feb 2024, 09:00
  COMMISSIEBATTLE: Win €100 voor je commissieuitje!

  Laat zien dat jouw commissie de beste is en win €100 voor een commissieuitje! 🤑

  Volgende week is het tijd voor de commissiebattle. Tijdens deze week zullen commissies tegen elkaar strijden voor punten. Je kunt punten halen door:

  🤩 Het goed organiseren van een activiteit. Op dinsdag zijn er nog tijdslots vrij, reserveren van een tijdslot kan hier:  https://doodle.com/meeting/participate/id/bm7MwnGe

  🗣️ Het promoten van je commissie tijdens het ALFA op donderdag

  🎊 Het meedoen aan de Pubquiz op vrijdag. Dit is de grote finale van de commissiebattle. Meld je snel aan met je commissie via de site: https://www.a-eskwadraat.nl/Activiteiten/bestuur2324/9427/CommissiebattleFinalePUBQUIZ/Info

  Laat zien wat jouw commissie in huis heeft en doe mee! Verder hopen we jullie natuurlijk allemaal te zien bij de activiteiten volgende week! ✨

 • ma 26 feb 2024, 17:00
  Calisthenics bootcamp

  Calisthenics bootcamp met de SportCie. Beste bootcamp ooit. 8 pack abs in 60 minuten, 100% succes rate.

 • di 27 feb 2024, 00:00
  Aanmelddeadline kangoeroewedstrijd

  Vanaf dit jaar is aan de kangoeroewedstrijd (die jullie uiteraard allemaal kennen van de middelbare school) een extra categorie gemaakt voor universitaire studenten!! Voor maar €1,50 kan je 21 maart hieraan meedoen, de aanmelddeadline ervoor is 27 februari. Dus spring jij altijd zó door al je opgaven heen of wil je gewoon de perfecte score behalen als challenge voor jezelf?? Schrijf je dan nu in!

 • wo 28 feb 2024, 11:00
  Deathmetal ochtendgymnastiek

  het muziekgenre staat misschien nog niet helemaal vast

  er zijn misschien geiten dus als je allergisch bent moet je het even zeggen

 • wo 28 feb 2024, 13:30
  Culturele Pannenkoekenlunch

  Houd je van goede Hollandse pannenkoeken, maar heb je het gevoel dat er nog meer in zit? Kom dan naar ons culturele pannenkoekenlunch op 28 februari! Waan je in Italiaanse sferen met een heerlijke pannenkoek margherita. Of ga helemaal los en mix ingrediënten waar je nog nooit eerder aan had gedacht, met appel en kaas, hummus, of zelfs met chips!

  Deze middag is speciaal voor jou om je eigen pannekoekencultuur te zoeken. Er zijn 20 kaartjes beschikbaar, dus laat je de lekkerheden niet van je bord eten en wees er op tijd bij met kaartjes kopen! Wat voor rare pannenkoeken ga jij maken? Wij zorgen voor de ingrediënten en uiteraard voor de pannenkoeken.

   

 • wo 28 feb 2024, 18:30
  Science Symposium Utrecht: Infinity

  Jaja mensen, 28 Febuari zal het weer gebeuren, hét Science Symposium Utrecht, georganiseerd door U.A.V., Proton, U.B.V. en A–Eskwadraat. Omdat we dit met meerdere verenigingen organiseren beloofd het weer een waar spektakel te worden. Er zullen sprekers zijn van elk van de vier studies en verenigingen (Aardwetenschappen, Scheikunde, Biologie en Wis- en Natuurkunde), en dit jaar is het thema Infinity. Gezien het feit dat je als wis- of natuurkundige bijna meer gewend bent aan het zien van ∞ dan van gewone getallen (in het bijzonder uiteraard het getal 78) is dit natuurlijk een mega interessant onderwerp. Sla de datum alvast op in je agenda, want dit symposium wil je zeker niet missen!

  Het symposium is 's avonds, dus van tevoren zullen we (voor degenen die dat willen) eten bestellen in de gezelligheidskamer van A–Eskwadraat (BBG 2.69), waarna we met zijn allen naar KBG Cosmos zullen gaan voor de lezingen. Er is achteraf ook nog een naborrel, deze zal echter wel geheel alcoholvrij zijn!

  Het symposium zal volledig in het engels zijn, dus neem ook vooral je internationale vrienden mee.

 • do 29 feb 2024, 12:00
  Themabekendmaking toneelstuk

  Eind maart is de toneelvoorstelling van A-eskwadraat alweer. 

  Kan jij ook niet wachten en ben jij ook zo nieuwsgierig naar het thema?

  Kom dan naar de Themabekendmaking op 29 februari van 12 tot 2.

  De kaartverkoop zal tijdens dit ook opengaan.

 • do 29 feb 2024, 13:15
  Lunchlezing ASML

  Lunch Lecture: A Personal Story on Working @ASML
  With free Subway sandwiches!

  Join us for an insightful lunch lecture organized by Study Association A-Eskwadraat, featuring ASML, the most successful tech company in the Netherlands.

  Date: February 29
  Time: 13:15
  Location: BBG 2.19

  Topic: A Personal Story on Working @ASML
  Speaker: Loek Meijers

  As a former physics student from the University of Utrecht, Loek Meijers will delve into the intricacies of ASML's operations. Discover what sets this renowned company apart, explore the role of physics in their daily endeavors, and gain valuable insights into why Meijers chose to pursue a career at ASML.

   

 • do 29 feb 2024, 16:00
  Borrel + Commissiemarkt

  Wil jij actief worden bij A–Eskwadraat? Of ben je al actief maar ben je op zoek naar een nieuwe commissie? Kom volgende week naar het ALFA! ✨

  Een commissie is een super leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen en iets bij te dragen aan de vereniging. Van een wintersport of spelletjesmiddag organiseren tot een jaarboek maken of werken aan de website, voor ieder is er wat wils! ⛷️💻 

  Kom dus volgende week vooral langs en meld je aan voor een commissie! Tegelijkertijd kun je gezellig borrelen!

 • vr 1 mrt 2024, 17:30
  Commissiebattle Finale: PUBQUIZ

  Hoe goed ken jij het bestuur? Laat je kennis zien tijdens deze pubquiz en wie weet win jij 100 euro voor je commissieuitje!

  Je kunt je met je commissie opgeven als team.

 • vr 1 mrt 2024, 23:59
  Deadline studiereis inschrijvingen

  STUDIEREIS 2024
  WAAR: Wenen & Praag
  WANNEER: 13-21 april
  KOSTEN: ~595 euries(Hoe eerder je je inschrijft hoe goedkoper het blijft!)

  Inschrijven: https://forms.gle/RTgC3o8gJLjith3t6

  Beste A-Essers,

  Het is mij een eer u uit te mogen nodigen voor dé studiereis van 2024. Dit keer niet een luidruchtige milieu vervuilende vlucht naar bestemmingen in verweggistan, zoals Korea of het Iberisch schiereiland, maar een vlotte milieuvriendelijke treinreis naar midden Europa. Dit avontuur zou ik het liefst omschrijven als ‘cultuur snuiven, cultuur drinken’. Wij gaan namelijk naar Wenen en Praag. Ik zal wat vertellen over beide steden, zodat je geïnformeerd kan besluiten om mee te gaan. 

  Ja, waarde a-essers, Wenen. Wat een plek. Ik ben er van de zomer nog geweest en wat voor een zomer was het. Waan je talentvol muzikant en loop over dezelfde straatstenen als Mozart en Beethoven. Waan je quote 500 en schrijd elegant over de vloeren van een van de Habsburgse paleizen. Deze Oostenrijkse familie was gedurende de middeleeuwen dé dominante Europese macht, supergaaf. Met machtige vrouwen als Maria Theresa en Elisabeth van Beieren, ook wel bekend als 'Sisi'. Als een van drie hoofdsteden van de vroegmoderne tijd is Wenen een rijke stad met oneindig veel bezienswaardigheden waar je nét niet genoeg tijd voor hebt. Dus dat wordt keuzes maken. Maar als dat je niet trekt, kan je altijd nog naar het Sigmund Freud museum gaan, je vrienden op de bank leggen en impliceren dat ze UwU willen doen met hun moeders. 

  We verlaten vervolgens berg-Duitsland voor wannabe-Duitsland, Tsjechië. Omdat ik over Praag minder weet heb ik de betrouwbaarste bronnen geraadpleegd: vrienden en wikipedia. Dus,

  Dingen die vrienden mij vertellen over Praag:
  - Het is qua architectuur de mooiste stad van europa 
  - Aan de rivier dus water=cool en prachtige brug
  - Heerlijk en goedkoop eten
  - Avond/nachtleven is uitmuntend (voor de poemaandag klanten zijn er ook slechte clubs geregeld)

  Dingen die mijn wikipedia-rabbithole mij geleerd heeft over Praag:
  - Bohemië, de regio waar Praag in ligt. Deze naam is afgeleid van een Keltische stam in het zelfde gebied die de naam Boii droeg. 
  - In 1230 ongeveer, kreeg Praag de status van stad van Wenesclaus I, ook wel bekend als de een-ogige, wat ik best stoer vind. 
  - Eerder dan de reformatie in Nederland had je in Praag al de proto-protestantse Hussieten. Google Defenestratie Praag. 
  - Raad eens wie lange tijd de macht had in Tjechië: de Habsburgers. 

  Dus beste a-esser, een gevarieerd reisprogramma waarin we eerst veel bekijken in Wenen en dan lekker ontspannen in Praag, een milieuvriendelijke treinreis en 40 gezellige a-essers om vrienden mee te worden, allemaal redenen waarom JIJ mee MOET met de studiereis. Help jezelf en schrijf je snel in voor deze geweldige trip!!!,

  Gegroet, 
  De Studiereis Commissie 2023-2024

 • ma 4 mrt 2024, 12:00
  Bestuurs Informatie Uurtje

  Lijkt het jou misschien leuk om volgend jaar bestuur te doen? Loop dan vooral even langs bij het bestuurs info uurtje! Hier vertellen wij je meer over hoe een bestuursjaar er nou precies uitziet en kan je al je vragen stellen.

 • ma 4 mrt 2024, 20:00
  Aanmeld deadline SONS

  Hoi allemaal!

  Het SONS zoekt nieuwe leden voor het bestuur volgend jaar. Deze positie houdt in dat je bezig bent met de day-to-day taken van studentenmedezeggenschap binnen de natuurkunde bachelor en masters, zoals het beantwoorden van vragen van medestudenten, het vergaren van hun feedback en het organiseren van de onderSONSjes. Ook presenteren en regelen wij de jaarlijkse Departementsdag, een dag vol praatjes van natuurkundigen, posterpresentaties en een afsluitend buffet. 

  Lijkt het jou leuk om betrokken te zijn in studiegerelateerde zaken en je stem te laten horen? Geef je interesse dan op door te mailen naar sons@uu.nl. :)

 • ma 11 mrt 2024, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniërs. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskunde Avond. Een avondje samen leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

Leden

3679

Activiteiten 2022-2023

232

Actieve commissies

37

Foto's

109348