Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • vr 27 nov 2020, 12:45
  Herfstfestival Teaching & Learning Lab

  Op vrijdagmiddag 27 november vindt de vijfde editie van het TLL Herfstfestival plaats, voor het voortgezet en hoger onderwijs, dit jaar voor het eerst volledig online. Het centrale thema is Onderwijs Overal, met Afstandsonderwijs en Augmented & Virtual Reality als subthema’s. Keynotespreker Ralph Meulenbroeks (UU) vertelt je er in deze video graag meer over. Bekijk het programma en schrijf je in voor het Herfstfestival op:  https://teachinglearninglab.nl/herfstfestival-2020/

  Deze middag zijn er diverse workshops waarin afstandsonderwijs in het voortgezet en hoger onderwijs aan bod komen, wordt gekeken naar diverse tools die kunnen helpen bij onderwijs op afstand en kan de wereld van augmented en virtual reality worden verkend op je eigen telefoon. Het belooft een mooi festival te worden met ruimte voor directe toepassingen bij afstandsonderwijs en er is ruimte om het onderwijs verder te innoveren met AVR.

 • di 1 dec 2020, 11:00
  WKTL: Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje (Herhaling)

  De WKTL is er weer! Pak je koffie, thee en een koekje en kom gezellig leuten op de A-Es discord!

  a-es2.nl/discord

 • wo 2 dec 2020, 13:00
  Workshop TopDesk

  Hoe kun je de feedback het beste verwoorden? Hoe zal de ontvanger reageren? Deze onzekerheid zorgt vaak voor een drempel om daadwerkelijk feedback te geven. Wij geloven dat organisaties, teams en individuen nog meer kunnen groeien als we elkaar vaker feedback geven. Gydo en Frits van TOPdesk gaan je hiermee helpen tijdens de interactieve feedback training.  

   

 • wo 2 dec 2020, 14:00
  WKTL: Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje (Herhaling)

  De WKTL is er weer! En dit blok ook op woensdag! Kom jij ook gezellig leuten?

  a-es2.nl/discord

 • ma 7 dec 2020, 13:00
  Exellys Panel Discussion

  Exellys is a Tech Talent Incubator. We match ambitious companies with the finest tech talent. Are you ready to drive the innovations of tomorrow? Ready to make an impact and become a future-fit digital leader? Chances are, you haven’t heard from us yet. That’s because, after 6 very successful years in Belgium, we’re only taking our first steps in the Netherlands. And we’re looking forward to getting to know you better.

  Two Exellys consultants, Dries (graduated in 2019 in Industrial engineering ICT) and Ine (graduated in 2020 in Mathematical Engineering), will share their journey from the moment they graduated as an IT student up until today. Some of the topics they’ll discuss are their personal career paths, what they do and don’t miss from their student days and the impact of Covid-19 on their day to day work. Next to that, they’ll also share some valuable insights and concrete tips for anyone who’s starting their own professional adventure in the near future.

  If you have any questions for them, feel free to send them in the MS Teams chat in advance  or during the online talk.

   

 • di 8 dec 2020, 11:00
  WKTL: Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje (Herhaling)

  De WKTL is er weer! Pak je koffie, thee en een koekje en kom gezellig leuten op de A-Es discord!

  a-es2.nl/discord

 • wo 9 dec 2020, 14:00
  WKTL: Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje (Herhaling)

  De WKTL is er weer! En dit blok ook op woensdag! Kom jij ook gezellig leuten?

  a-es2.nl/discord

 • ma 14 dec 2020, 09:00
  Secret Santa

  We gaan gezellig kerst vieren met de vereniging! 

  Het is de bedoeling dat je voor degene die jij trekt een cadeautje koopt (je krijgt wel wat info via een vragenlijst) voor ongeveer €7,50 en deze in de laatste week voor de vakantie gaat afgeven of als je niet in Utrecht woont opstuurt (kosten hiervoor kan je declareren).

  Inschrijven kan tot eind november, dan zal er een vragenlijst gestuurd worden en in het eerste weekend van december krijg je te horen voor wie je een cadeautje mag gaan kopen!

  Dan mag je ergens in de week van 17 december eindelijk aan diegene die jij getrokken hebt bekend maken dat jij zijn Secret Santa bent en dan kan je even samen afspreken wanneer je het gaat afleveren (of je laat niks weten en staan opeens voor zijn of haar, succes hierbij niet gegarandeerd). 

  Schrijf je in via de site, dan ontvang je later (lees begin december) een mailtje met meer info :)  

 • ma 14 dec 2020, 12:00
  Sogeti online lezing

  Sogeti is een organisatie die actief is binnen alle takken van sport binnen de IT. Ze helpen grotere organisaties binnen Nederland naar een op plan en houden alle technologische ontwikkelingen nauw  in de gaten.

   

  Thijs Pepping neemt jullie mee naar de ‘maakbare generatie’, de generatie waarbij de grenzen van realiteit vager zijn dan ooit. Tijdens deze lunchlezing zal hij jullie verbazen welke visuele ontwikkelingen er plaats vinden en neem je een kijkje in de toekomst. Thijs presenteert middels mooie visuals en het ontbreekt zeker niet aan een hoog ‘black-mirror’ gehalte. Mocht je een voorproefje willen? Kijk dan op zijn Youtubekanaal https://www.youtube.com/user/TPepping/videos. Tot dan!

 • ma 14 dec 2020, 20:00
  Frozen Podium

  Frozen Podium
  14 december 20.00, online op Jitsi

  Hallo, hallo!

  Na het succes van het Online Podium afgelopen zomer gaan wij een extra open podium organiseren in december, ditmaal met een winterthema!*

  Dus haal de instrumenten uit hun kist of dans door je kamer en bereid je al vast voor op een creatieve winteravond. Op 14 december om 20.00 zullen wij via jitsi de filmpjes gaan streamen, hierover volgt later meer informatie. Voor nu is het belangrijk dat jullie de filmpjes tot en met 12 december kunnen insturen naar cenm@a-eskwadraat.nl

  *De inzendingen hoeven niet per se in een winterthema, maar dat mag natuurlijk wel :)

 • di 15 dec 2020, 11:00
  WKTL: Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje (Herhaling)

  De WKTL is er weer! Pak je koffie, thee en een koekje en kom gezellig leuten op de A-Es discord!

  a-es2.nl/discord

 • wo 16 dec 2020, 14:00
  WKTL: Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje (Herhaling)

  De WKTL is er weer! En dit blok ook op woensdag! Kom jij ook gezellig leuten?

  a-es2.nl/discord

 • wo 16 dec 2020, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniërs. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie-Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskundeavond. Een avondje samen leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have (online) cookies!

 • vr 18 dec 2020, 20:00
  Biercantus

  We gaan weer lekker liedjes zingen en bier drinken, maar dan deze keer digitaal en georganiseerd door de AfterpartCie. Dus zoek een groepje vrienden bij elkaar (zoals het er nu uitziet 4) of niet, en kom gezellig langs bij de eerste online cantus!

  Meer info volgt nog.

 • vr 8 jan 2021, 16:00
  Wintersport 2021

  De leukste activiteit van het jaar komt er weer aan! We gaan dit jaar op skireis naar het altijd zonnige Saint-Sorlin-d'Arves.

  Dit gebied bevindt zich in het mooie Frankrijk. We zijn samen 10 dagen onderweg. We gaan vlak na de kerstvakantie, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je hertentamens mist. Het is een ontzettend groot gebied; wel 310 km aan piste! Ook zit er bij ons appartementencomplex een zwembad en is de grootste yeti bar van Europa om de hoek. Als laatste hebben we ook geregeld dat er 6 dagen, tussen 16:00 en 17:00, ONBEPERKT GRATIS bier is in de Yetibar!

  Er zijn dit jaar 40 deelnemersplekken (inclusief de commissie) beschikbaar en VOL = VOL dus wees er snel bij. De inschrijvingen gaan maandag 21 september open om 12:00.

  Schrijf je alleen in als je (bijna) zeker weet dat je mee wil! Zo hou je geen plekje bezet voor iemand die misschien wel heel graag wil. Schrijf je je later toch weer uit, stuur ons dan even een mailtje op wintersport2021@a-eskwadraat.nl zodat we jouw plekje aan iemand op de reservelijst kunnen geven.

  Corona

  Iedereen maakt zich natuurlijk zorgen over corona en hoe dat zit met reizen. Voor ons als commissie is dit natuurlijk ook allemaal spannend en onzeker. Wat we gelukkig wel met zekerheid kunnen zeggen is dat wanneer Totally (de reisorganisatie) de reis annuleert (bijvoorbeeld als Frankrijk code oranje wordt), de reis volledig vergoed wordt. Voor meer informatie kijk onderaan.

   

  Hieronder wat belangrijke informatie voor je je inschrijft:
   

  • We vertrekken op vrijdag 8 januari aan het einde van de middag vanaf de Uithof en zullen hier op zondagochtend 17 januari weer terug zijn. De reis duurt in totaal 10 dagen. We zijn dan 8 dagen op de bestemming en slapen 7 nachten in Saint-Sorlin-d'Arves.
    
  • De reis is inclusief vervoer, accommodatie, een skipas voor 6 dagen. Het is nog optioneel om tegen betaling een skipas te nemen van 7 of 8 dagen. Een skipas van 7 dagen is 23 euro extra en een skipas van 8 dagen is 41 euro extra.
    
  • Let op: als je de optionele skipas voor 8 dagen aanschaft, is de eerste skidag de aankomstdag. Mocht je ski's willen huren, ben je de aankomstdag waarschijnlijk hier aan kwijt en is een skipas voor 8 niet aan te raden. De skipas van 7 dagen geeft je nog een extra skidag op de laatste dag. Dit is wel voor iedereen aan te raden, aangezien in onze ervaring je makkelijk dan nog de hele dag kan skiën/snowboarden.
    
  • De gegeven prijs is exclusief materiaal en skilessen. Mocht je (een van) deze dingen wél willen, kan je dit bij het definitieve boeken aangeven.
    
  • De deelnemersbijdrage van €35 is voor een unieke trui en een verrassingsactiviteit in Saint-Sorlin-d'Arves.
    
  • De prijzen van de skiverhuur en lessen zijn nog niet bekend. Zodra wij deze weten geven we dit natuurlijk meteen door!
    
  • Mocht de inschrijving al vol zijn, stuur dan een mailtje naar wintersport2021@a-eskwadraat.nl. Dan kom je op de reservelijst en krijg je een berichtje als er een plekje vrijkomt!
    
  • Nadat de inschrijving vol/afgelopen zijn krijg je meer informatie over hoe het verder gaat.

   

  We zien je graag op de piste! Veel liefs,

  iCiebergsla

   

  Totally Annuleren m.b.t. corona, algemene informatie van Totally:

  "In de boekingsbevestiging vind het het volgende artikel terug:

   

  ANVR

  Onze organisatie is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen en de branche-organisatie voor Reisorganisatoren. Ons lidmaatschapsnummer is 3200. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en controleert de kwaliteit van de reizen en de informatie daarover.

  De reizen van Husk worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen in deze reisgids, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Husk verwacht dat je kennis hebt genomen van deze voorwaarden. Beide partijen vinden daarin de wederzijdse rechten en plichten. Voor meer informatie kijkt je op www.anvr.nl.”

   

  Er is geen aangepast annuleringsbeleid en we kunnen ook geen toekomst voorspellen door in de boekingsbevestiging te verwerken hoe de afwikkeling van een annulering vanwege corona gaat zijn. Wanneer er een reis vanuit ons geannuleerd/gewijzigd wordt volgen wij artikel 5.2 en 5.7 van de ANVR-reizigersvoorwaarden. Doordat bovenstaande tekst met ANVR lidmaatschapsnummer vermeld staat in de boekingsbevestiging ga je ook automatisch akkoord met de ANVR-reizigersvoorwaarden. Ik heb deze voorwaarden voor je meegezonden in de bijlage. Om het makkelijker te verwoorden; wanneer een reis vanuit ons als reisorganisatie geannuleerd wordt dienen wij alle betaalde kosten terug te betalen. Dit staat zo in de voorwaarden. Door de uitzonderlijke en onvoorziene situatie wat corona betreft is de terugbetaling van voorgaande annuleringen in de vorm van een voucher geweest.

  Reisadvies:

  Een handige link: https://www.anvr.nl/lists/anvrnieuws/artikel.aspx?ID=526. Hierin staat dat de regering (oftewel Buitenlandse Zaken) wanneer niet geadviseerd door het RIVM alsnog een negatief reisadvies kan geven. Reisorganisaties aangesloten bij het ANVR zullen dan alsnog de reis aanpassen of annuleren. Wanneer de regering het afraadt om te reizen maar buitenlandse zaken geen negatief reisadvies geeft voeren wij de reis wel uit omdat dit dan nog mag. In dat geval ben je zelf uiteraard vrij om de reis te annuleren, dit is dan ook tegen de ANVR-annuleringsvoorwaarden.

   

  Stel; In december veranderd het reisadvies voor Frankrijk van geel naar oranje, dan annuleren wij hoogstwaarschijnlijk de reis tot een bepaalde datum in januari. Misschien kan jullie reis in februari wel weer doorgaan omdat het reisadvies weer terug naar geel gaat. Dit gebeurd nu ook bij onze reizen van Sunweb naar de Griekse eilanden, de reizen worden nu t/m 27 september geannuleerd omdat we nu natuurlijk nog niet weten of het eind september weer door kan gaan.

   

  De huidige annuleringsverzekering die via ons te boeken is dekt de kosten voor het geval klanten niet kunnen reizen. Corona gerelateerde ziekte voor vertrek is daarom een geldige reden om je vakantie te annuleren en je uitkeringen als opdrachtgever terug te krijgen. Het is echter niet zo als een klant niet wil gaan, omdat er een hoger risico op corona op de bestemming is. Alleen persoonlijke gevallen van ziekte vallen onder de dekking (corona of andere ziekte onder de standaardvoorwaarden )."

 • di 12 jan 2021, 11:00
  WKTL: Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje (Herhaling)

  De WKTL is er weer! Pak je koffie, thee en een koekje en kom gezellig leuten op de A-Es discord!

  a-es2.nl/discord

Leden

2905

Activiteiten 2019-2020

230

Actieve commissies

35

Foto's

99975