Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • vr 18 okt 2019, 13:15
  DAMP

  To all mathematical masters students:
  We have found a way to combine mathematics, fun and creativity! 
  This way is called te DAMP. DAMP stands for DAMP: Ambiguous Master Party/Presentations. 
  The idea is that small groups of students get a vague mathematical-sounding question, and they formulate and present a funny answer. 
  It's a bit like improv, except you can prepare and discuss, and all assignments sound like math questions (like "What's the normal form of HFG?"). 
  You are guaranteed to have fun and get to know your fellow master students. 

  Feel free to walk in and join in HFG 611 at 13:15 on friday, october 18th.

 • za 19 okt 2019, 09:00
  Liftwedstrijd

  De legendarische jaarlijkse activiteit is er weer: de liftwedstrijd!

  Als je een kaartje koopt, geef dan meteen aan met wie je een koppel bent. Als je geen koppel hebt, maar toch graag mee wilt doen, kun je een mailtje naar ons sturen dan gaan wij voor jou een partner proberen te vinden. Wij raden aan dat er per koppel minstens 1 man zit, maar dit is niet verplicht.

  Als je nog nooit hebt meegedaan aan deze legendarische activiteit volgt hier een kleine uitleg:

  Om 9 uur sochtends krijgt iedereen een smsje met daarin de tussenlocatie en dan kan je daar zo snel mogelijk heenliften. Bij de tussenpost zitten wat AxiCieërs die je een opdracht geven, met als antwoord de eindlocatie. Als je de eindlocatie hebt bemachtigd kun je daar naar onderweg. Daar eenmaal aangekomen gaan we samen eten en hebben wij een hostel voor jullie geregeld. Als je vast komt te zitten onderweg komen wij jullie ook nog eens ophalen met het busje dus iedereen komt aan op het eindpunt! Eenmaal daar kun je je avond zelf invullen en in de ochtend weer terug ofwel liftend ofwel met het OV.

  Als je meedoet en een kaartje hebt gekocht komt er ook nog een uitgebreide infomail voor alle deelnemers.

  Doe mee en maak kans om in een Porsche te liften (ja dit is echt gebeurd wow, omg, vet, vertel meer)!

 • ma 21 okt 2019, 12:00
  A-EskwaTaart

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart en wie weet bak jij voor de volgende keer de taart!

 • ma 21 okt 2019, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniers. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie-Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskundeavond. Een avondje samen onder het genot van een koekje leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • ma 21 okt 2019, 17:00
  Voorzitterscursus

  De cursus is voor iedereen die meer informatie wil over bijvoorbeeld effectief vergaderen, discussies leiden of de rol van een voorzitter.

 • di 22 okt 2019, 13:00
  Lunchlezing Capgemini

  Hoe ziet de dag van een wiskundige bij Capgemini eruit?

  Capgemini is een van ’s werelds grootste IT-consultancy-bedrijven. Op 22 oktober zal Tom Salet (2 jaar geleden afgestudeerd als wiskundige) een inzicht geven in de wondere wereld van Capgemini. Hij zal vertellen wat voor opdrachten er allemaal zijn, wat consultancy inhoudt en welke rol je hierin kunt spelen als data scientist. En, hoe je daar als wiskundige, natuurkundige of informaticus in kunt gedijen.

 • di 22 okt 2019, 17:15
  Bridge cursus deel 3

  Het is je vast wel opgevallen dat er de laatste tijd veel gebridged wordt bij a-eskwadraat. Lijkt het jou ook een leuk spel maar weet je niet hoe bridge werkt? Of wil je gewoon beter worden?
  Treur dan niet! Joris van Gool organiseert en geeft een bridge cursus! Dit is deel 3 van een 4-delige cursus voor beginners en gevorderdere spelers.

 • wo 23 okt 2019, 08:00
  Promo Moordspel

  Ken je het gevoel dat je in de gezelligheidskamer zit en het gevoel hebt dat je dood gegooid wordt met promo? Je wordt altijd weer gevraagd om naar een activiteit te gaan. Gelukkig wordt je niet echt dood gegooid. Maar wat nou als je echt vermoord kon worden met promo?

  Aanmelden kan via: FantaCieMoordspel@gmail.com of via https://forms.gle/w6UWYGj5gopfUQyh8
  Voor vragen kan je mailen naar: FantaCieMoordspel@gmail.com

  De regels van het moordspel zijn hier te vinden: https://www.a-eskwadraat.nl/Vereniging/Commissies/fantacie/Moordspel2019.html
  En de status van het spel zal hier regulier worden geüpdated: https://www.a-eskwadraat.nl/Vereniging/Commissies/fantacie/Moordspel2019-status

 • wo 23 okt 2019, 15:15
  Spelletjesavond

  Het studiejaar is weer begonnen. Daar horen dus ook spelletjesavond bij!

  P.S. er wordt eten besteld. Als je wil mee-eten moet je contant geld meenemen

 • do 24 okt 2019, 12:00
  Kamerovername en lancering nieuwste Vakidioot!

  Jawel, je leest het goed! De Vakidioten kruipen voor het eerst in hun 50 jarige geschiedenis hun schrijversholletjes uit (als je die ene keer in 2014 niet meetelt)! Er staat vanalles op de agenda: een stomme film, voordrachten uit de nieuwe editie, de aankondiging van de (on)officiële A-Es boekenclub en zelfs een heuze signeersessie! Dus grijp die Vakidioot vast zodra je hem thuis bezorgd krijgt en laat hem niet meer uit die klauwtjes vallen tot je hem door de volledige redactie hebt laten signeren.

   

 • do 24 okt 2019, 17:00
  Pyjamaborrel

  Slaap, muts! En dan door naar het feest

 • do 24 okt 2019, 22:00
  Pyjamaparty, met Usocia, Versatile, PAP, AKT en VOCUS.

  Ben je al die mannen om je heen zat? Ben je benieuwd hoe andere verenigingen kunnen feesten? Zou je gewoon eens graag een A-Esfeest willen met gegarandeerde opkomst? Wat je reden ook is, dit is hèt feestje voor jou! Op 24 oktober organiseert de feestcommissie van A-Eskwadraat samen met de feestcommissies van Usocia, Versatile, PAP en VOCUS een spetterend feest in de Stairway. Be there or be square!

 • ma 28 okt 2019, 13:00
  Lunchlezing Talent&Pro

  Als werkondernemer richting geven aan je carrière bij TMC

  Tijdens deze lunchlezing maak je kennis met werkondernemerschap. Ambitieuze ingenieurs kunnen bij TMC in vaste dienst ondernemend zijn, zichzelf blijven ontwikkelen en zelf projecten kiezen. TMC is een detacheringsbedrijf dat de beste tech talenten verbindt met de meest ambitieuze bedrijven.

 • ma 28 okt 2019, 13:00
  Lunchlezing Talent&Pro

  Maak kennis met Artificial Intelligence (A.I.)

   

  Iedereen heeft het er al wel eens over gehad hoe robots de wereld en dus ook de mensheid overnemen. Een enge gedachte! Maar klopt dit eigenlijk wel? Hier komt de term A.I. om de hoek kijken. Hoewel veel mensen zich nog niet bewust zijn van A.I., komt deze term dichterbij dan men denkt. Zo zijn onze smartphones en social media al voorzien van A.I. technologie. In de lunchlezing op 28 oktober laat Gerjan van Lopik van Talent&Pro/House of Bèta jullie kennismaken met A.I. binnen banken en verzekeraars middels praktijkvoorbeelden en word je meegenomen in wat jij als wiskundige kunt betekenen in A.I.! Kom je ook?

 • ma 28 okt 2019, 17:15
  Bridge cursus deel 4

  Het is je vast wel opgevallen dat er de laatste tijd veel gebridged wordt bij a-eskwadraat. Lijkt het jou ook een leuk spel maar weet je niet hoe bridge werkt? Of wil je gewoon beter worden?

  Treur dan niet!

  Joris van Gool organiseert en geeft een bridge cursus! Dit is deel 4 van een 4-delige cursus voor beginners en al wat gevorderdere spelers.

 • di 29 okt 2019, 17:00
  Popcorn Of Je Leven

  Buiten beginnen de bladeren oranje te kleuren, de dagen zijn gevuld met regenbuien en het aantal pompoenen om ons heen bereikt langzaam zijn jaarlijkse piek; het is HERFST! En dat vraagt om tezamen knus op een bank te hangen met een griezelfilm voor ons geprojecteerd, terwijl buiten de druppels op de ramen tikken. Hier is dinsdag 29 oktober om 17:00u mogelijkheid toe in de gezelligheidskamer! Popcorn Of Je Leven is CieNEMA's tweede filmavond HALLOWEEN EDITION. Dus tijd om redenloos verkleed naar de uni te komen, tot irritatie van je huisgenoten/fam omdat je alle wc-papier op hebt gemaakt, maar dat maakt niet uit want jij bent nu een SUPER TOFFE MUMMIE. Er is popcorn, er is pizza op eigen kosten en wij zullen ons best doen zoveel mogelijk snacks in thema te fixen. Wij vragen jou enkel een mening te hebben over welke film je wilt zien, dus vul vooral onderstaande poll in:

  POLLPOLLPOLL

  De uitslag volgt nog... Maar zet vooral de datum alvast in je agenda en schrijf je in op de website!

Leden

2672

Activiteiten 2018-2019

288

Actieve commissies

42

Foto's

97067