Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • ma 18 okt 2021, 15:00
  Spellenmiddag/avond

  De tweede spellenavond van de FantaCie komt er weer aan! We beginnen om 15 uur, en we stoppen om en nabij 19 uur. We zullen samen eten bestellen. We hebben er heel veel zin in!

 • ma 18 okt 2021, 19:00
  Monthly drinks

  Catch up with your fellow master students over some drinks & bites. Every 3rd monday of the month, you're welcome to join the MasterCie at café de Stichtse Taveerne from 19:00 h. So grab your calender and write down the following dates:

  October 18th, november 15th, december 20th, january 17th, february 22nd.

  See you soon!

 • di 19 okt 2021, 17:00
  Promo Cursus

  Wil je leren hoe je effectieve promo maakt?

  Of hoe je makkelijk goed uitziende posters maakt?

  Kom gezellig langs bij de cursus, we gaan uitleggen hoe promo bij aes werkt en een paar handige tips geven die je helpen bij het maken van promo.

 • do 21 okt 2021, 15:15
  Workshop NS

  IT Game NS (Nederlandse Spoorwegen)

  Ben je benieuwd hoe het is om als IT trainee bij NS aan de slag te gaan? Door middel van de online game Spoor Vier laten we je op donderdag 21 oktober kennismaken met NS als IT werkgever. Het doel van deze game is om een persbericht op te stellen. Je doet dit door in groepjes op zoek te gaan naar allerlei informatie over NS en het traineeship. Door middel van deze game krijg je snel en op een interactieve manier een goed beeld van NS als (IT) werkgever.

  Verder komt Carmen wat vertellen over haar traineeship bij NS:

  "Ik ben Carmen Fortuin, tweedejaars IT trainee en druk bezig met de afronding van het traineeship. Ik werk momenteel bij IT Stations als Business Consultant op de afdeling Services. De afdeling Services houdt zich bezig met de deur-tot-deur reis van onze reiziger, dus denk aan het verzorgen van de OV-fiets, maar ook de fietsenstallingen, toiletten en bagagekluizen op de stations. Ik heb afgelopen 1,5 jaar tijdens het traineeship bij NS, waarbij zowel je professionele als persoonlijke ontwikkeling centraal staat, enorm veel geleerd en NS als bedrijf ook goed leren kennen. Hier vertel ik graag meer over tijdens de workshop!"

  De workshop begint om 15.15 met een inloop vanaf 15.00.

  Locatie: BBG 005, maar je kan ook online aansluiten.

  Klik hier voor de link naar het MS Teams

 • do 21 okt 2021, 18:00
  Bierdropping

  Heb jij 21 oktober nog niets te doen en wil je sportief maar toch ook gezellig bezig zijn? Doe met een groepje van 3 of 4 mensen mee met de bierdropping van de StartCie!
  Wat houdt het in? Je word ergens op een voor jou onbekende locatie gedropt met een vol kratje bier. Het doel is om terug naar de Uithof te lopen (het liefst zonder gebruik van je mobiel) en bij aankomst een leeg ipv vol kratje bij je te hebben.
  Kosten zijn 10 euro per groepje en wij halen het bier! Hopelijk tot dan!

  Kaartjes voor je hele groep kan je hier kopen!

 • vr 22 okt 2021, 13:30
  μ-Games

  Op 22 oktober zal de eerste editie van de MU-Games (Mathematics Utrecht) plaatsvinden. Dit is een vriendschappelijke programmeerwedstrijd zijn die gefocust is op wiskundig denken. Voor alle problemen moet je eerst wiskundig nadenken en daarna een kort programma schrijven dat het antwoord voor je berekent. Hiervoor zijn geen ingewikkelde programmeerskills voor nodig, als je om kan gaan met variabelen en een IF-loop, moet het goedkomen! Er zullen ook koekjes zijn. De wedstrijd zal in het engels zijn.

   

  Je kan je opgeven in een team van 3 of 4 studenten, of individueel. In dat laatste geval zullen wij je matchen met een paar mede studenten. Tijdens de wedstrijd mag je programmeren in C#, Java en Python. De wedstrijd zal fysiek plaatsvinden. Mocht je liever online meedoen, geef dat dan aan door te mailen naar mathutrechtgames@gmail.com. Kijk voor meer informatie op http://clover.science.uu.nl/page/contest/.

   

  Geef je op als een team via https://forms.gle/3FdkuTgkofkUfUi1A

  Geef je op als een individu via https://forms.gle/fdDdBrPWrhZTXhsw7

 • di 26 okt 2021, 17:10
  LaTeX-cursus Week 3: Verdiepend (nieuwe datum)

  Van 28 september tot 26 oktober loopt de LaTeX-cursus van A-Eskwadraat, georganiseerd door de TeXniCie commissie. De cursus is op locatie, vergeet je dus niet in te schrijven met de link beneden! Je kan je inschrijven tot vlak voor elke sessie, maar schrijf je op tijd in zodat je geen enkel informatiemailtje mist!

  Inschrijflink: https://forms.office.com/r/5eqidwpJFR

  De oorspronkelijke datum van deze cursusavond was dinsdag 12 oktober.

  Heb ik dit nodig?

  Binnen de academische wereld gebruiken we LaTeX in plaats van Word; het werkt goed voor professionele documenten met formules, zoals studieboeken en dictaten. Vroeg of laat heb jij het ook nodig, of het nu is voor een inleveropgave, werkplan, verslag of scriptie.

  De cursus

  Je gaat LaTeX moeten gebruiken, en daarom organiseren we jaarlijks een cursus voor  eerstejaars. We leren je hier alles wat je moet weten over LaTeX. De cursus is heel nuttig, maar niet verplicht.

  Kan je al LaTeX? Dan is de eerste sessie niet voor jou, maar de tweede en derde sessie wel. Leer je namelijk enkel van het internet, dan mis je vaak wat belangrijke kennis.

  De cursus bestaat uit drie sessies, die telkens beginnen om 17:10. Op de website (zie beneden) vind je een voorbeeld van wat je bereikt bij elke sessie.

  Week 1 (di 28 sept): LaTeX die je nodig hebt voor je eerste inleveropgave in LaTeX.
    --> Kan je al een beetje LaTeX? Sla deze sessie gerust over.

  Week 2 (ma 4 okt): LaTeX die je nodig hebt na je eerste inleveropgave in LaTeX.
    --> Figuren, referenties, pagina-layout, tabellen en meer!

  Week 3 (di 26 okt): LaTeX die je niet direct nodig hebt, maar die wel heel handig is.
    --> Definities, counters, boxes, eigen packages, andere paginagroottes en meer!

  Schrijf je in!

  Schrijf je in en ontvang alle informatie, zoals lokaaltjes en installatie-instructies.

  Inschrijflink: https://forms.office.com/r/5eqidwpJFR

  Meer informatie over de cursus vind je op
  a-eskwadraat.nl/latex

  Tot binnenkort!
  - De TeXniCie

 • wo 27 okt 2021, 20:00
  Lustrum Cantus (UITVERKOCHT)

  Let op: testen voor toegang van toepassing!

  Alle informatie: https://lustrum.a-eskwadraat.nl

  Het is eindelijk zo ver! Tijd voor de jaarlijkse cantus van A–Eskwadraat! De laatste cantus is al weer wat langer geleden, maar dat betekent dat deze alleen maar beter kan worden. Voor slechts 20 euro kun je, ruim voorzien van bier en onder de leiding van de heer Hulst en heer Geel, al zingend en drinkend een fantastische avond tegemoet gaan, en van deze lustrumeditie een geweldige herinnering maken.

  Het wordt een top avond, dus waarom zou je niet komen? Maar vergeet niet een bierpul en een wit shirt waar op geschreven mag worden mee te nemen, en wees op tijd!!!

  Het wordt een topavond,  dus waarom zou je niet komen?

  Koop hier je kaartje! Koop alleen een kaartje voor jezelf zodat je ook ingeschreven staat bij de activiteit anders is hij niet geldig!

 • vr 29 okt 2021, 09:00
  Wiskunde Escape Room

  Probeer binnen 45 minuten te ontsnappen uit een kamer vol puzzels, raadsels en andere (wiskundige) moeilijkheden. Ook geschikt voor eerstejaars!

  Schrijf je in door een mail te sturen wiskunde@a-es2.nl met een groep van 4 tot 6 personen en een tijdslot. De beschikbare tijdslots beginnen ieder heel uur van 9:00 t/m 18:00.

 • ma 15 nov 2021, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniërs. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskunde Avond. De activiteit zal weer gewoon in de a-eskwadraatkamer plaatsvinden! Een avondje samen leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • di 23 nov 2021, 09:15
  SNiC MobilIT

  SNiC is terug

  De focus van deze editie van SNIC ligt op de IT van mobiliteit. De afgelopen jaren zijn er grote sprongen gemaakt in het gebruik van computers en AI in voertuigen.

  Tijdens SNIC 2020/2021 zullen we de toekomst van mobiliteit vanuit verschillende invalshoeken benaderen

  Mis het niet en koop je SNickets nu hier!!

 • wo 24 nov 2021, 20:00
  Bèta Music Night 2021

  We gaan dit jaar weer het grootste en leukste concert van A-eskwadraat houden! Met een geheime setlist gevuld met alles van Rock tot Jazz maar ook Metal zal er voor ieder wat leuks bij zitten.

  Er is dit jaar een iets kleinere capaciteit dus zorg dat je op tijd je kaartje koopt! Ook ga je een geldige Corona QR code nodig hebben, dus vergeet deze niet!

  Deuren open vanaf 19.30
  Aanvang 20.00

 • ma 29 nov 2021, 19:00
  Escape-room Borrel

  TBA

 • wo 1 dec 2021, 16:30
  Meetkunde Wedstrijd

  Mis je de meetkunde van de middelbare school of heb je helemaal geen meetkunde meer gehad en wil je wel graag weten wat het is? Kom dan naar de opvolger van de vele andere meetkunde wedstrijden waaronder AGENT X, WOORDGRAP en GOEDHEILIGMAN! Naast meetkunde bevat de wedstrijd ook vragen die misschien niets met meetkunde te maken hebben. Vergeet zeker je geodriehoek niet!

  De wedstrijd zal zoals gebruikelijk ergens binnen de universiteit plaatsvinden, de precieze locatie volgt nog. De wedstrijd zal beginnen om 17:00, inloop vanaf 16:30.

 • ma 6 dec 2021, 15:30
  LiveLocatieVerstoppertje

  Het spel der spellen is terug! De naam spreekt voor zich, iedereen deelt de livelocatie en een deel mag zich verstoppen over de hele Uithof, alle openbare gebouwen mag je in. Zo kom je nog eens ergens ;) en leer je gelijk alle goede verstopplekjes van de Uithof kennen, dat kan nooit onhandig zijn! Voor de allerbeste is er natuurlijk een leuke prijs te winnen!

 • di 21 dec 2021, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniërs. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskunde Avond. De activiteit zal weer gewoon in de a-eskwadraatkamer plaatsvinden! Een avondje samen leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

Leden

3083

Activiteiten 2020-2021

231

Actieve commissies

37

Foto's

100241