Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • ma 26 okt 2020, 11:00
  Wiskunde Escape Room

  Ontsnap binnen 2 uur samen met 2 tot 3 anderen uit een online ruimte vol puzzels, raadsels en andere (wiskundige) moeilijkheden. Ook geschikt voor eerstejaars!

  Schrijf je in via cieinfinity@a-eskwadraat.nl met een groep van 3 tot 4 personen en een tijdslot. De beschikbare tijdslots beginnen iedere 45 minuten vanaf 11:00 tot en met 15:30. Er zijn meerdere inschrijvingen mogelijk per tijdslot.

 • di 27 okt 2020, 11:00
  WKTL: Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje (Herhaling)

  We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, het zijn aparte tijden en het bestuur mist jullie. Daarom introduceren wij nu het WKTL'tje: het Wekelijkse Koffie-Thee-Leut-Üürtje! De komende weken zal elke dinsdag van 11 tot 12 het WKTL'tje plaatsvinden op de A-Es Discord (a-es2.nl/discord). Pak een kopje koffie, een kopje thee en voor de liefhebbers ook nog koekje en kom gezellig leuten. 

  Weet jij hoe je Köffïë-Thëë-Lëüt-Üürtje uitspreekt?
   

 • do 29 okt 2020, 13:00
  VOS: Wiskundige technieken 3

  Het einde van het blok komt eindelijk een beetje in zicht, maar daarmee ook helaas de eerste tentamenweek. Volg jij het vak wiskundige technieken 3? Kun jij nog wel wat hulp gebruiken? Dan is A-Eskwadraat daar voor jou! We organiseren namelijk een VOS: VakOnderSteuning. Er zijn deze middag ouderejaars aanwezig die je kunnen helpen!

  En no stress, je kan de middag lekker rustig bijwonen vanuit huis achter je eigen laptop via MS Teams! Kom gezellig langs!

  Teamcode: wbn0ssp

  Link: a-es2.nl/vakondersteuning

 • vr 30 okt 2020, 14:00
  Halloween Cook-a-long

  Het is halloween! Taart is lekker! Pompoenen zijn gaaf! 

  Dus leer van de enige echt Tjibbe Bolhuis een pumpkin pie maken! 

  Zorg dat je het voglende in huis hebt!

  ingrediënten:

  • 150 gr boter (koud)

  • 225 gr bloem

  • 40 gr kristalsuiker

  • 1 eidooier

  • 1 grote flespompoen

  • 3 eieren

  • 200 gr rietsuiker (of kristalsuiker)

  • kaneel

  • nootmuskaat

  • vanille extract

  • 250 ml melk

  • 1 citroen

   

  lekker voor garnering (niet nodig):

  • slagroom

  • pecannoten

   

  apparaten:

  • keukenmachine, blender of staafmixer

  • taartvorm

  • deegroller (of lege fles wijn)

  • bakpapier

  • rasp

  • oven

 • ma 9 nov 2020, 15:00
  Schaken

  Kom naar de A-Es discord om te schaken!

 • di 10 nov 2020, 12:00
  Vakkenmarkt Wiskunde Periode 3

  Ben jij een wiskunde student of wil jij graag een wiskunde vak volgen? Wil jij alvast wat tips en trics voor het vak ontvangen? Mis jij de praatjes in de kamer over vakken ook? En weet jij nu uit stress niet welk keuzevak je moet kiezen? Of twijfel je aan je keuze?  

  Kom dan 10 november tussen 12 en 14 naar de vakkenmarkt. Er is vrije inloop! Het is gewoon lekker simpel via MS Teams vanuit huis. Word lid van de teams met de volgende code: 39fuw2t of via https://www.a-eskwadraat.nl/t/vakkenmarktwiskunde

  Ben jij een ouderejaars en wil jij graag helpen? Geef je dan hier op: a-eskwadraat.nl/vakkenmarkthelperp3

 • di 10 nov 2020, 15:00
  Workshop Lampion Maken

  Sint Maarten, Sint Maarten
  de koeien hebben staarten
  de meisjes hebben rokjes aan
  daar komt Sinte Maarten aan.
   
  Het is bijna 11 november! Dat betekent snoepjes vragen bij de buren. Pak je lampionnnen maar uit de kelder! Heb je ze niet meer? Wees gerust, speciaal voor deze feestelijke dag zullen wij een workshop lampion maken organiseren! Dan weet jij zeker dat je net zo'n mooie lampion hebt asl het bestuur op de poster! 
   
  Voor nu zal de activiteit via de discord plaatsvinden (a-es2.nl/discord). De benodigdheden worden later bekend gemaakt! Dan kun je deze nog even shoppen! Joe!

 • di 10 nov 2020, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniërs. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie-Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskundeavond. Een avondje samen leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have (online) cookies!

 • wo 11 nov 2020, 00:00
  Halfjaarlijkse Happening

  ZET DE DATUM ALVAST IN JE AGENDA!

 • do 12 nov 2020, 13:00
  Online lezing Picnic

   

  7 Principles of start-up decision-making by Daniel Gebler - CTO Picnic

  Innovation is all about creating new things. But which decisions do you make when building a disruptive tech company? In this keynote Daniel Gebler Picnic's CTO will share the core principles how start-ups make decisions and how this process evolves in scale-ups.  Interested in learning more about this journey and Daniel his key insights? Don't hesitate and join our session.

   

  Distribution at Picnic by Joris van Tatenhove 

  Logistics is all about solving hard CS problems. And this became even more fun with the new normal :wink: How to solve a problem where heuristics depend on data which is no longer predictive? Join our session and get inspired by how we made multi-factor optimisation fun. 

   

  Join our teams: https://www.a-eskwadraat.nl/CareerOrientationTeams

 • zo 15 nov 2020, 23:59
  Audities BMN 2021

  Heyhoi,

  Bespeel jij een instrument of kan je goed zingen? Schrijf je dan in voor de audities voor de 2021ste editie van de BMN! Wat is de BMN? De Beta Music Night (BMN) is een muziekevenement aan het eind van het college jaar waar een groep muzikanten een volle setlist aan flink geoefende covers opvoert in de Helling in Utrecht, en daar kan jij deel van uitmaken!

  Voor de mensen die dit jaar auditie willen doen: alle audities zijn online tenzij het niet anders kan. Dit zal via opgenomen video's gaan die je instuurt. Voor vocalisten geldt: maak een opname van twee nummers die qua stijl flink uit elkaar liggen en beide ongeveer drie minuten duren. Voor instrumentalisten geldt: maak een opname van maximaal vijf minuten en laat daarin zoveel mogelijk zien wat je kan.

  Klik hier voor de volledige informatie over hoe de auditie in z'n werk gaat en om je in te schrijven.

  Heb je je al ingeschreven en weet je al hoe het werkt? Klik dan hier om je auditievideo in te sturen.

 • ma 16 nov 2020, 15:00
  Lezing ASML

  Meer info volgt

 • wo 18 nov 2020, 12:00
  Vakkenmarkt Natuurkunde Periode 3

  Ben jij een natuurkunde student of wil jij graag een natuurkunde vak volgen? Wil jij alvast wat tips en trics voor het vak ontvangen? Mis jij de praatjes in de kamer over vakken ook? En weet jij nu uit stress niet welk keuzevak je moet kiezen? Of twijfel je aan je keuze?  

  Kom dan 18 november tussen 12 en 14 naar de vakkenmarkt. Er is vrije inloop! Het is gewoon lekker simpel via MS Teams vanuit huis. Word lid van de teams met de volgende code: iaptiar of via https://www.a-eskwadraat.nl/t/vakkenmartknatuurkunde 

  Ben jij een ouderejaars en wil jij graag helpen? Geef je dan hier op: a-eskwadraat.nl/vakkenmarkthelperp3

 • ma 23 nov 2020, 17:00
  Meetkunde Wedstrijd

  Mis je de meetkunde van de middelbare school of heb je helemaal geen meetkunde meer gehad en wil je wel graag weten wat het is? Kom dan naar de opvolger van de HOMO, MIAUW, E, EDNUKTEEM, AGENT X en WOORDGRAP. Naast meetkunde bevat de wedstrijd ook vragen die misschien niets met meetkunde te maken hebben. Vergeet zeker je geodriehoek niet!

  Schrijf je in via wiskunde@a-es2.nl! De wedstrijd zal online plaatsvinden via de A-eskwadraat Discord om 17:00.

 • di 24 nov 2020, 13:00
  Onderwijsdag

  TBA

 • di 24 nov 2020, 20:00
  Bullsh*t Battle

  📢 Bullsh*t Battle  📢
  Dinsdag 24 November, 20:00 on Discord

  Wie kan op de leukste manier de meest random powerpoint presenteren? Laat je improv-skills zien bij de bullsh*t battle. Uit een assortiment powerpoints over de gekste onderwerpen krijg jij er een random toegestuurd die je on the spot gaat presenteren. Wij zorgen voor de powerpoints, maar lijkt het je nou ook leuk om zelf een presentatie in de mix te gooien, stuur die dan voor 23 november door naar cenm@a-eskwadraat.nl.

  De activiteit vindt plaats op 24 november via de A-Eskwadraat Discord Server in de virtuele C&M kamer en het begint om 20:00. Zorg dus dat je je via de site inschrijft. See ya there!

Leden

2906

Activiteiten 2019-2020

230

Actieve commissies

34

Foto's

99965