Studievereniging A–Eskwadraat

Gametechnologie – Informatica – Informatiekunde – Natuurkunde – Wiskunde

Door het organiseren van activiteiten en het hebben van een gezelligheidskamer brengt A–Eskwadraat studenten en onderwijs dichter bij elkaar. Ontdek wat A–Eskwadraat jou als student te bieden heeft!

A–Eskwadraat organiseert veel activiteiten voor haar leden, mede mogelijk gemaakt door alle commissies die A–Eskwadraat heeft

Lijkt het je ook leuk om activiteiten te organiseren of om A–Eskwadraat te organiseren? Neem dan een kijkje bij onze commissievacatures!

 • di 12 nov 2019, 16:00
  Wijnproeverij: Wijnen! Wijnen! Wijnen!

  Hallootjes allemaal, hebben jullie ook altijd dat je weer wijn staat te adten op een huisfeestje en een hint van eucalyptus denkt te detecteren, maar er niet helemaal zeker van bent? Wil je leren hoe je de volgende keer wel met zekerheid kan zeggen of je nou een fles Pinot Noir uit 2017 of 2018 in een uurtje wegtikt, als je het etiket niet helemaal scherp meer kan lezen? Kom dan 12 November om 16 uur naar de Wijnproeverij georganiseerd door de C&M, gegeven door Mick himself!

 • di 12 nov 2019, 17:00
  WOORDGRAP

  Mis je de meetkunde van de middelbare school of heb je helemaal geen meetkunde meer gehad en wil je wel graag weten wat het is? Kom dan naar de opvolger van de HOMO, MIAUW, E, EDNUKTEEM en AGENT X: WOORDGRAP. Naast meetkunde bevat de wedstrijd ook vragen die misschien iets met meekunde te maken hebben. Neem je geodriehoek mee!

  De wedstrijd begint om 17:00, inloop vanaf 16:30.

 • di 12 nov 2019, 20:00
  Pizza/NGU lezing november

  Normaal zijn de NGU-lezingen op de eerste dinsdag van de maand, maar deze is een week uitgesteld.
  Spreker: Prof.dr. P.H.E. Tiesinga (Neuroinformatics, Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour, Radboud Universiteit)
  Onderwerp: Understanding brains: biology versus nanotechnology

  A fundamental goal of neuroscience is to understand how the brain works in terms of the electrical activity of its celllular constituents. It is not clear whether simple principles, characteristic of physical theories, would emerge for brain circuits — it is more likely that we can only understand it by building it using multimodal data derived from experiment. For a long time computational modeling of the brain was  the only way of pursuing this approach. New developments in biology make possible so called brain-organoids, whereas progress in nanotechnology makes possible neuromorphic computing, both providing a means to build brains by physically modeling them in wet or hardware. The recent emergence of the field of artificial intelligence and deep learning provides yet another way to understand brains, but in terms of algorithms they might employ. I will discuss these different approaches to “build” brains in order to understand them and offer some  opinions on how to make most progress. I will focus on the problem of connectomics, determining the wiring diagram of the brain, and the dynamic circuit motifs at the cellular level that emerge in real brains, which could in turn make artificial brains smarter.

  De NGU lezingen zijn lezingen over vette natuurkundeonderwerpen georganiseert door het Natuurkundig Gezelschap te Utrecht. Als studenten zijn wij hier ook meer dan welkom. De lezingen zijn voor algemeen natuurkundig publiek en daarom ook goed te begrijpen voor eerste- en tweedejaars. Vanwege het late tijdstip sponsort de NGU pizza's voor de lezing. Als je voor 16:30 op de dag van de lezing inschrijft voor de activiteit staat er om 18:45 GRATIS pizza voor je klaar in het KBG op de eeste verdieping aan het begin van de gang naar het BBGWil je naar de lezing maar hoef je geen pizza? Schrijf je dan niet in. 

 • di 12 nov 2019, 20:00
  Master Borrel

  Gezellige borrel voor Master studenten

 • wo 13 nov 2019, 20:00
  Gratis naar Gamestate!

  Kom 13 november allen van 20:00 tot 21:00 meer dan 80 arcade games spelen in Gamestate op onze kosten!

  Schrijf je snel in, want er zijn slechts 70 plaatsen.

  (Afterborrel in de Mick O'Connells)

 • do 14 nov 2019, 13:00
  Lunchlezing TMC

  Als werkondernemer richting geven aan je carrière bij TMC

  Tijdens deze lunchlezing maak je kennis met werkondernemerschap. Ambitieuze ingenieurs kunnen bij TMC in vaste dienst ondernemend zijn, zichzelf blijven ontwikkelen en zelf projecten kiezen. TMC is een detacheringsbedrijf dat de beste tech talenten verbindt met de meest ambitieuze bedrijven.

 • do 14 nov 2019, 17:00
  lerroB

  !sredna neve ten nad raam, lerrob elamron nee gooweG

 • do 14 nov 2019, 23:00
  All-In 2019

  Het is weer zover, haal je bondjas maar uit de kast!

  Het jaarlijkse feest van de vijf studieverenigingen: Helix, Alcmaeon, A-Eskwadraat, Proton en UHSK. Je kan je kaartjes binnenkort in de verenigingskamers en online kopen! Trek je mooiste pakje aan en laten we feesten tot in de late uurtjes.

  Algemene informatie:

  HAPPY HOUR 23:00 uur TOT 00:00 uur (Bier € 1,50)

  Datum: 14 november

  Tijd: 23:00 uur - 04:00 uur

  Locatie: Club BASIS

  Prijs: € 4,00 voorverkoop € 5,00 deurverkoop

  Koop je kaarjte online op: www.a-es2.nl/t/all-in

  18+

 • zo 17 nov 2019, 12:00
  Inschrijfdeadline Studiereis Zuid-Korea

  Kom allemaal gezellig mee naar Zuid-Korea :). Misschien heb je niet echt een beeld bij Zuid-Korea behalve k-pop, maar weest niet bang, er is meer dan genoeg te doen! Wij zullen met de commissie een prachtig programma voor jullie samenstellen met onder andere prachtige natuurgebieden, samen zingen bij de karaoke, en met z'n allen naar top universiteiten. Ook dit jaar zal de studiereis weer een ervaring worden om nooit te vergeten!

  De prijs van de reis zal maximaal €1350 bedragen. Schrijf je hier in!

  De deadline van inschrijving is 17 november 2019. Het maximaal aantal deelnemers is 38. 

  Let op: helaas kunnen eerstejaars bachelorstudenten waarschijnlijk niet mee.

 • ma 18 nov 2019, 12:00
  A-EskwaTaart

  Pak een gratis stukje taart van A-EskwaTaart en wie weet bak jij voor de volgende keer de taart!

 • di 19 nov 2019, 15:15
  Spelletjesavond

  Het nieuwe blok is toch al echt weer begonnen. Hoog tijd dus voor een spelletjesavond.

  P.S. er wordt eten besteld. Als je wil meebestellen moet je contant geld meenemen.

 • wo 20 nov 2019, 17:00
  (Re)creatieve Wiskunde Avond

  Het idee dat wiskunde niet alleen nuttig hoeft te zijn, maar dat je ook leuke wiskunde kan doen puur en alleen omdat het leuk is, is bijna 4000 jaar oud en bedacht door de Babyloniers. Om deze oeroude traditie van het doen van recreatieve wiskunde in stand te houden organiseert de Cie-Infinity maandelijks de (Re)creatieve Wiskundeavond. Een avondje samen onder het genot van een koekje leuke vraagstukken bekijken, van het soort dat je ook krijgt op wedstrijden zoals de (internationale) Wiskunde Olympiade, de MOAWOA of het IMC. Iedereen is welkom en er zijn vraagstukken van ieder niveau! So join the dork side, we have cookies!

 • vr 22 nov 2019, 22:00
  24-uursreis naar Leipzig o.d.z.: Leip zeg

  Het vlotste tripje van het jaar komt er weer aan!

  Stap 's avonds in een door ons afgehuurde bus en word 's ochtends wakker in het prachtige Leipzig!

  Dat is leip, zeg.

  Diezelfde avond rijden we weer terug naar Utrecht. 

 • di 26 nov 2019, 09:00
  SNiC - ResilIT 2019

  SNiC, de stichting die elk jaar het nationaal symposium over IT organiseert, presenteert de
  editie van dit jaar: ResilIT. Dit jaar bespreken we de impact van IT op het behoud en
  revalidatie van de samenleving. De lezingen tijdens dit symposium vallen binnen de
  domeinen Disaster Management, Cyber Threat Management en Society 4.0. Onze partners
  zijn ook aanwezig op het symposium en bieden de mogelijkheid om met ze te sparren door
  middel van speeddates en activiteiten. Bezoek regelmatig onze website om op de hoogte
  te blijven: resilit.snic.nl. De voertaal van het symposium is Engels.

  Kaartjes zijn normaal €12,40, maar via A-Eskwadraat zijn ze verkrijgbaar voor slechts €7,50!

 • di 26 nov 2019, 18:00
  Master Cycling Diner

  Cycling Diner van de MasterCie. Meld je aan in tweetallen of alleen - in dat geval koppelen wij je aan iemand anders. Zorg ervoor dat één van jullie een huis beschikbaar heeft voor 6 mensen om in te eten. Je kookt 1 gerecht maar eet er 3! Bovendien kun je per tweetal 3 euro van je boodschappen vergoed krijgen! Inschrijvingen zijn open tot 21 november.

 • do 28 nov 2019, 17:00
  Owatteborrel

  Meer informatie volgt

Leden

2672

Activiteiten 2018-2019

288

Actieve commissies

44

Foto's

97551